Tech trends, tips en dingen om naar uit te kijken in 2022

Wat kunnen we verwachten van gadgets en technologie in het algemeen in 2022? Het doen van voorspellingen kan lastig zijn, want zoals 2020 heeft bewezen, kan er van alles gebeuren. Een jaar geleden om deze tijd had niemand zich kunnen voorstellen hoe de dingen zouden lopen. Het is een tijd geweest van immense disruptie, maar voor elke tegenslag hebben we een nieuwe kans gezien in de wereld van tech.

We zullen nog een tijdje thuis blijven werken

Dingen worden langzaam weer normaal en hoewel we allemaal graag een beetje socialisatie willen, hebben kantoren en werknemers in veel industrieën zich duidelijk gerealiseerd dat het niet nodig is dat iedereen de hele tijd op dezelfde plek is. Veel grote techbedrijven zullen hun werknemers pas halverwege 2022 vragen om terug te keren en die tijdlijnen zullen waarschijnlijk worden verlengd. We zullen misschien meer hybride oplossingen zien, zoals telewerken en gesplitste weken.

Tech beurzen zullen niet meer hetzelfde zijn

Grote techshows zullen er niet komen in de eerste helft van 2022, maar we zien misschien kleinere, meer gecontroleerde evenementen later in het jaar. CES 2022 wordt een volledig digitaal evenement, maar MWC is verplaatst naar juni en zelfs Computex is van plan om door te gaan met een in-person show. Zoals IFA 2020 heeft bewezen, moet het mogelijk zijn om een soort bijeenkomst te houden als de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. Aan de andere kant bleek online gaan ook op andere manieren enorm voordelig te zijn. De virtuele WWDC van Apple heeft meer mensen over de hele wereld bereikt dan ooit tevoren, en toekomstige shows zullen door deze ervaring worden beïnvloed.

Gadgets en PC's

Gadgets en pc’s zullen waarschijnlijk duur blijven

De prijzen zijn aanzienlijk hoger dan in veel andere landen dankzij belastingen, en recente valutaschommelingen hebben de kosten opgedreven. We zullen waarschijnlijk geen grote doorbraken zien, hoewel betere specificaties en mogelijkheden zullen blijven doorsijpelen naar lagere prijsniveaus. CPU’s en GPU’s worden het hardst getroffen, met name AMD’s Ryzen 5000-serie en Nvidia’s GeForce RTX 30-serie.

Gaming zal blijven groeien

Een enorme markt voor gaming, met name mobiele gaming. We hebben ook een relatief groot aantal pc- en console-liefhebbers, maar er is een enorm groeipotentieel. E-sports en streaming zijn ook niet zo populair als in de rest van de wereld. Bedrijven racen om de leegte op te vullen die is ontstaan door het verbod op PUBG Mobile, en de (hopelijk) ophanden zijnde lanceringen van zowel PUBG Mobile India als Fau-G zullen ongetwijfeld een nieuwe golf van interesse op gang brengen. We hopen ook te zien dat zowel onafhankelijke als grootschalige Indiase game-ontwikkelaars dankzij hun werk op mobiele platforms naar de voorgrond stijgen.

Telefooncamera’s zullen innovatie blijven aanjagen

Smartphones zijn nu vrij standaard wat betreft ontwerp, software en functies. Het belangrijkste punt van differentiatie, vooral in het topsegment, is de camerakwaliteit en de mogelijkheden. We zullen waarschijnlijk veel meer nadruk zien op sensortypes en -groottes, optische zoom, videostabilisatie en prestaties bij weinig licht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *